Forord

  • Like Niller Pilfinger ->

Nina Storks forord

Niller Pilfinger handler ikke om at have to mødre, siger Stine Josefine Dige … Fint! For det har aldrig været nok til en god historie. Alligevel bifalder jeg, at vi nu får en børnebog, hvor forældrene udgøres af to mødre, for Inger og jeg har savnet Niller og hans univers, da vi læste højt for Oskar. Vores søn er nu 12 år og irriteres fx over, at den ene af hans to mødre stadig står under rubrikken “Barnets Far” på blanketter fra skolen.

Børn – og ja de fleste voksne – kan lide at føle sig genkendt og funderet i det omgivende samfund og nære miljø. At se sin familiebaggrund spejlet som en naturlig ting gentages mange gange dagligt for børn født af en far og en mor. Kernefamilien republiceres overalt i reklamer, bøger, film, skoleblanketter, computerspil osv. Jeg tror, det virker både beroligende og forstærkende for et barns selvtillid og følelsen af at høre til at se sin familieform som basis i både fortællinger og billeder omkring sig.

Der er i dag født over 2.300 børn efter donorinsemination, siden vi åbnede StorkKlinik i 1999. Alle vores såkaldte “Regnbuebørn” uden en traditionel far har samme behov for bekræftelse og genkendelse i familiebillederne omkring dem.

Det er en ære at få lov at støtte søsættelsen af bøgerne om Niller, så de kommer i favnen på børn og voksne, både på børneværelser og i daginstitutioner. At vi som forældre jubler, fordi ”Niller Pilfinger får en flyvetur” både er en god historie og oven i købet også udfordrer vores kedsommelige og stereotype forestillinger om kønsroller, er endnu mere skønt og tiltrængt. Jeg glæder mig over. at Hr. og Fru Danmark og deres børn møder børnene af Fru og Fru Danmark, både i virkelighedens verden og nu også i serien om Niller Pilfinger.

Flyv Niller, flyv!

– Jordemoder Nina Stork

Send kommentar

*