Bag om serien

  • Like Niller Pilfinger ->

Bag om serien

Niller Pilfinger er navnet på drengen med de ti pilfingre og to mødre. Som hans navn antyder, elsker han at pille ved elektriske apparater og knapper i alle regnbuens farver. Alt, der enten larmer og blinker eller siger tik tak eller klik-klik, virker magisk tiltrækkende!

NILLER PILFINGER FÅR EN FLYVETUR
Niller Pilfinger suser rundt i haven og leger, at hans rive er vingerne på en mægtig stor og larmende flyvemaskine, derfor overrasker mammi og mor ham i 1’eren med et besøg på Flyvergrillen. På denne flotte efterårs-solskinsdag kører familien af sted på mors røde Nimbus motorcykel med Niller i sidevognen. På Flyvergrillen møder han en vaskeægte flyspotter, der introducerer ham til luftens heltinde Pia Pilot. Pia Pilot fornemmer straks Nillers begejstring for fly og inviterer ham op at se cockpittet på sin gamle propelflyver. Mon Niller kan dy sig for lige at pille ved instrumentbrættet? Hold fast og spænd sikkerhedsselen, for Niller får en himmeludflugt han og bogens små læsere sent vil glemme!

NILLER PILFINGER ÅBNER BAKKEN
På årets første forårsdag kører Niller Pilfinger sammen med sine forældre og vennerne fra motorcykelklubben ud for at åbne Bakken. Her har mammi og mor så travlt med at huske Niller på, han ikke må pille ved noget, at de helt glemmer, at små pilfingre nemt kan blive væk! Bakken, som slet ikke er en rigtig bakke, er et stort sted fyldt med fristelser og festlige forlystelser. Mon Niller kan holde sine pilfingre på ryggen og stå musestille og vente, mens mammi og mor tisser af …?

IKKE EN MODERNE ÆLLE-BÆLLE-BOLLE-BOG
Der er tale om en ny slags bøger til regnbuebørn, deres familier, institutioner og liberale læsere, som ønsker at deres poder skal stifte bekendtskab med virkelighedens mangfoldighed. Hensigten er også at udgive en serie bøger, som børn af homo- og biseksuelle kan spejle sig i uden at få problematiseret deres forældres seksualitet. Bøgerne fokuserer til forskel fra tidligere LGBT-børnebogsudgivelser på barnet i centrum for fortællingen. Niller Pilfinger-bøgerne forklarer ikke, hvordan regnbuebørn bliver til. Serien er nemlig ikke tænkt som moderne ælle-bælle-bollebøger. Hovedformålet er at fortælle underholdende om eventyrlige familieudflugter, som børn i alderen 2-6 år kan spejle sig i qua Nillers vane med liige at skulle pille lidt ved alting. På den måde er serien stærkt inspireret af Alfons Åberg-bøgerne, der heller ikke tærsker langhalm på, at Alfons vokser op hos en enlig far.

Læs mere om hensigten med Niller Pilfinger-serien her.