Bag om serien

  • Like Niller Pilfinger ->

Bag om serien

Niller Pilfinger er navnet på drengen med de ti pilfingre og to mødre. Som hans navn antyder, elsker han at pille ved elektriske apparater og knapper i alle regnbuens farver. Alt, der enten larmer og blinker eller siger tik tak eller klik-klik, virker magisk tiltrækkende!

NILLER PILFINGER FÅR EN FLYVETUR
Niller Pilfinger suser rundt i haven og leger, at hans rive er vingerne på en mægtig stor og larmende flyvemaskine, derfor overrasker mammi og mor ham i 1’eren med et besøg på Flyvergrillen. På denne flotte efterårs-solskinsdag kører familien af sted på mors røde Nimbus motorcykel med Niller i sidevognen.

På Flyvergrillen møder han en vaskeægte flyspotter, der introducerer ham til luftkaptajnen Pia Pilot. Luftens dronning opsnapper straks Nillers begejstring for fly og inviterer ham op at se cockpittet på sin gamle propelflyver. Mon Niller med mellemnavnet Pilfinger kan dy sig for lige at skulle pille lidt ved instrumentbrættet?
Hold fast! Og spænd sikkerhedsselen, for Niller får en himmeludflugt han og bogens små læsere sent vil glemme!

NILLER PILFINGER ÅBNER BAKKEN
På årets første forårsdag kører Niller Pilfinger sammen med sine forældre og vennerne fra motorcykelklubben ud for at åbne Bakken. Her har mammi og mor så travlt, særligt med at huske Niller på at han ikke må pille ved noget, at de helt glemmer, at små pilfingre nemt kan blive væk!

Bakken, som til Nillers undren slet ikke er en rigtig bakke, er et fantastisk festligt sted fyldt med fristelser og farverige forlystelser. Mon Niller kan holde sine pilfingre på ryggen og stå musestille og vente, mens mammi og mor tisser af …?

IKKE EN MODERNE ÆLLE-BÆLLE-BOLLE-BOG
Niller Pilfinger tæller en serie billedbøger til børn og barnlige sjæle; regnbuebørn, deres familier, institutioner og alskens rakkerpak af liberale læsere, som ønsker at deres poder skal stifte bekendtskab med virkelighedens mangfoldighed.

Hensigten er også at udgive en serie bøger, som børn af homo- og biseksuelle kan spejle sig i uden at få problematiseret deres forældres seksualitet. Bøgerne fokuserer – til forskel fra flere andre LGBT-børnebogsudgivelser – på barnets oplevelser og livsverden.

Niller Pilfinger-bøgerne forklarer ikke, hvordan regnbuebørn bliver til. Serien er nemlig ikke tænkt som moderne ælle-bælle-bollebøger. Hovedformålet er at fortælle universelle og underholdende eventyr om familieudflugter, som børn i alderen 2-6 år kan spejle sig i qua Nillers vane med liige at skulle pille lidt ved alting. På den måde ligger serien sig op af traditionen fra Alfons Åberg-bøgerne, der heller ikke tærsker langhalm på, at Alfons vokser op hos en enlig far.

Læs mere om hensigten med Niller Pilfinger-serien her.